beelden

diversen

kandelaars


werkwijze


exposities

werkplaats

links

contact


Gert Bakker(1958), Beelden van IJzer


Sinds 2008 werk ik als beeldend kunstenaar, met creaties in ijzer en staal. Ik begon met toegepaste kunstproducten, nu maak ik vooral beelden.

Hiervoor heb ik lange tijd als licht- en decorontwerper en allround technicus in de theaterwereld gewerkt. Mijn laatste functie als technisch coördinator van het Grand Theatre in Groningen bestond voor een groot deel uit plannen en vergaderen.  Meer en meer groeide de behoefte om zelf, met mijn eigen creatieve ideeën en vaardigheden aan de slag te gaan.

Het liefst werk ik met betonijzer of rondstaal van een dikte die ik nog net koud kan buigen, waardoor ik handmatig organische vormen kan maken. Het creëren van zachte, elegante vormen in hard, industrieel materiaal vormt een spannende uitdaging die resulteert in een sterk contrast. Het materiaal heeft van zichzelf een bepaalde robuustheid, maar doordat het tegelijkertijd relatief dun is blijft het beeld transparant en licht. Als een tekening in de ruimte.

Op dit moment houd ik me bezig met het maken van dieren, vooral vogels. Ik zoek naar een karakteristieke dynamiek in het dier. Het materiaal dwingt tot abstractie, maar ik streef ernaar het anatomisch zo goed mogelijk te laten kloppen. Hierdoor zijn mijn beelden herkenbaar en toegankelijk, wat voor mij een belangrijk uitgangspunt is.

Mail of bel voor prijzen, of kom eens langs in mijn atelier.

Kijk ook op mijn blog; /beeldenvanijzer.blogspot.nl